Are artists rich ? was het thema van de eendaagse conferentie in de Duitse stad Kehl georganiseerd door de Duitse Federatie van Kunstenaarsverenigingen de IGBK    http://igbk.de/en/projects/are-artists-rich/

Hoofdspreker was  kunstenaar en econoom Hans Abbing . Hans Abbing schreef het boek  : Why are artists poor ? waarin hij zijn titelvraag bespreekt : waarom zijn kunstenaars arm ? Volgens onderzoek leeft van alle beeldend kunstenaars in het westen 40% onder de armoede grens en 70% onder het minimum.   Meer lezen op : http://www.hansabbing.nl/DOCeconomist/SAMENVATTING.pdf   (bron BBK krant 308 dec 2012)

 

Right , als de meeste kunstenaars dus arm zijn , moeten ze wel erg bevlogen zijn om door te gaan !

Hierover gaat de Documentaire  : " 't Zit niet in m'n bloed "  van Cengiz Özgök uit Delfzijl : http://www.canevisions.nl/progressie.htm

 

over een beeldende kunstenaarPeter Schudde die in een krimp regio leeft onder uitzichtsloze omstandigheden, wordt gesteund door zijn passie voor kunst.

.undefined

Op zondag 3 Februari om 14.30u wordt de film vertoond door de FilmLiga Delfzijl  in het Molenberg theater  te Delfijl : http://www.filmligadelfzijl.nl/  aansluitend is er de mogelijkheid werk van Peter te bewonderen in Galerie HOP (Het Oude Postkantoor) aan de overkant van het Molenbergplein (Schoolstraat 7).